lauantai 26. marraskuuta 2011

Svenska fredag II

Perinteikästä svenska fredagia vietettiin jo toistamiseen. Menomatka viivästyi vajaan tunnin, kun täyteen lastattu Finnairin kone todettiin vialliseksi jo lähtökentällä ja koneenvaihto sekä voimakas vastatuuli vivästyttivät matkaa.

Kolmen aikoihin olin hakemassa kaverit Regeringsgatanin toimistolta, jossa nautimme glögit. Sieltä junailimme Nykvarniin viettämään iltaa Barbron ja Emelien kanssa.

Päivällisen pääruoan valmistaminen on tarkkaa työtä.














Myös Max osallistui laaduntarkkailuun keittiössä.














Alkuruoan jälkeen ohjelmassa oli sauna ja sen jälkeen pääruoan valmistus. Hyvää kannatti odottaa, ruoka vei kielen mennessään!


























 
Ohjelma oli sama, hyväksi havaittu kuin edellisenä vuonna, joten jälkkärin jälkeen vuorossa oli SingStarin kaivaminen kaapista. Barbro ja Emelie lämmittelivät ruotsalaisilla biiseillä ja sitten kaivettiin jotain englanninkielistäkin esiin, jotta pääsin osallistumaan. Vieläkään en osaa laulaa yhtään, mutta hauskaa se oli silti.












 















Lauantaina oli upea sää, kuva Nykvarnin ankkalammikolta.














Iltapäivällä oli vielä aikaa jaloitella Tukholmassa raikkaassa marraskuun säässä. Lämpöasteita oli ilmeisesti viisi, mutta tuuli oli kylmä ja kun Nykvarnin asemalla oli ensin odoteltu myöhässä olevaa junaa tuulessa niin eihän siitä palelusta lämmennyt oikein koko päivänä. Aurinko onneksi helli mieltä.



















Gamla Stanissa oli joulumarkkinat ja kauniin sään ansiosta väkeä riitti.

















Ilta hämärtyy aikaisin Tukholmassakin, onneksi erilaisia jouluvaloja oli kaupunki pullollaan.














Paluulento lähtikin sitten etuajassa, ehdin kentällä syömään lounaaksi katkarapuleivän ja laten sentään.














Piristävä pikkureissu hetkeksi irti arjesta. Konsepti hyvää ruokaa ja hyvää seuraa toimii aina. Kiitokset niistä kuuluvat Barbrolle ja Emelielle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti