maanantai 21. toukokuuta 2012

Lomailua Köpiksessä

Oli mukavaa olla ensimmäistä kertaa Köpiksessä lomalla. Omalla budjetilla liikkuessa tosin huomasi, että kaupunki ei ole sieltä halvimmasta päästä. Kivaa oli silti koko rahan edestä.

Ensimmäisen illan haaste oli illallispaikkamme, ranskalaistyyppinen bistro, jonka ruokalistat olivat vain ranskaksi ja tanskaksi. Osaan molempia kieliä kaksi sanaa; bonjour, merci, tak ja hygge. Ne eivät esiintyneet ruokalistalla, mutta unohtuneella kouluruotsilla saimme valittua mm. turskaa ja simpukoita. Paikka oli pieni ja  viihtyisä.



















Hotelli meillä oli Vesterbron alueella, pieni huone mutta ihan perussiisti hotelli kaikkiaan.

















Sunnuntaiaamuna ohjelmassa olisi ollut maraton, jonka lähtöalue oli merellisissä maisemissa Islands Bryggen alueella.


















Itsestäni en ole koskaan nähnyt juoksutapahtumassa otettua kuvaa, jossa molemmat jalat olisivat ilmassa. Liekö vain vauhdin puutetta, kun näillä kärkijuoksijoilla meno näyttää niin lennokkaalta 13 kilometrin kohdalla.



Sunnuntai-iltana kierreltiin Tivolissa. Sekin oli kiva nähdä valoisalla ja kesäaikaan, kun aiemmat kolme käyntikertaa ovat ajoittuneet joulun aikaan.

















Samuli kävi vuoristoradassa kieppumassa. Kuvaaja nojasi samaan aikaan puuhun, koska pelkkä katsominen ja kuvaaminen meinasi huipata liikaa.


















Riikinkukko esitteli pyrstösulkiaan.


















Maanantaina oli tosi lämmin päivä eikä pilvenhattaraakaan näkynyt taivaalla. Kävelimme Strögetillä ja Nyhavnin suunnalla.


















Lounaaksi smörrebrödejä kalatäytteillä.

















Ja lopuksi turistiposeeraukset.



2 kommenttia:

  1. No onpas ollut mukavat ilmat Köpiksessä. Mekin kävimme joitakin vuosia sitten laittamassa kolesteroliarvot kohdilleen smörrebrödillä. Hyviä olivat kuitenkin. Mukava kaupunki muutenkin vaikka tosiaan vähän turhan hintava. Reilu viikko pitäisi vielä jaksaa ennen kuin suunnataan nokka kohti alppimaisemia...Onko teillä kesällä alppimatkaa?

    VastaaPoista
  2. Yhdessä lähdemme vain Skotlantiin kesällä, sitten Samulin paahtaessa töissä lähden taas Innsbruckiin saksaa opiskelemaan ja päälle hieman patikoimaan, eli alppejakin on tiedossa parin kuukauden päästä. Sitä ennen harrastan nojatuolipatikointia teidän blogissa. Löysin muuten vanhoja valokuvia omalta Slovenian reissulta Piranista, Ljubljanasta ja Bled-järveltä. Mietin siinä, että kyllä teille tulee taas kerran hieno loma! Raportteja odotellessa...

    VastaaPoista