maanantai 23. joulukuuta 2013

Söll

Vietämme joulua Söllissä Wilder Kaiserin ja Hohe Salven välissä. Kylä on n. 700 metrin korkeudella merenpinnasta ja hiihtohisseille pitää mennä ski bussilla, jos ei huvita vajaata kilometriä lompsia laskettelumonoilla loivaan ylämäkeen.

Aatonaaton näkymä parvekkeelta


















Kylä on melko pieni, mutta hiihtoalue rinnekilometreissä mitattuna (279 km) on Itävallan suurin. Laskettelun lisäksi aikaansa voisi viettää murtomaahiihdon, kelkkailun tai talvipatikoinnin parissa. Lunta ei nyt ole nimeksikään, mutta lumitykit takaavat laskettelumahdollisuuden. Murtomaahiihtoon sen sijaan ei ole mitään mahdollisuutta tässä lumitilanteessa. Paikalliset toivovatkin lumisateita, joita on luvassa torstaina.

 Meillä on mukava hotelli kirkon kupeessa, alla kuva hotellin parkkipaikalta.






















Tänään oli hieno aurinkoinen päivä ja laskimme Ellmaun kylän suuntaan hiihtoaluetta.

Wilder Kaiseria Hohe Salvelta käsin

Aurinkotuolit houkuttelivat nauttimaan Suomessa harvakseltaan nähdystä valoilmiöstä. 


Porukkaa on paljon liikkeellä ja jouluksi kuulemma vielä vilkastuu. Rinteet ovat aika möykkyisiä iltapäivästä, mutta tänään laskimme sen verran myöhään alas Sölliin, että tilaa alkoi jo olla hieman enemmän.

Päivä on pidempi kuin Suomessa, aurinko laskee puoli viiden tienoilla. Onneksi aurinko on nyt paistanut, niin olemme saaneet vähän piristystä pimeään talveen. Ajoittain sää on tuntunut jopa keväiseltä :).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti