keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Berliinin reissun päätöspäivä

Tiistaiaamuna heräsin taas kuuden tunnin yöunien jälkeen. Normaalisti nukun 7-8 tuntia yössä, mutta reissulla yöunet jäivät kuuteen tuntiin eikä edes väsyttänyt. Ensin maratonjännitys ja sitten varmaankin hienoinen ylikierroksilla käynti lyhensivät yöunia. Toisaalta oli myös intoa nähdä ja kokea Berliiniä ja sitähän ei nukkuessa pääse tekemään.

Kävimme Checkpoint Charliella.



















Currywurst-museoon ei ehditty.

















Upeassa aurinkoisessa syyssäässä kävelimme Gendarmenmarktille. Sunnuntain maratonilla 40 kilometrin jälkeen oli muutama peräkkäinen mutka, joitten jälkeen tultiin yhtäkkiä tälle aukiolle. Tunnetta on vaikea pukea sanoiksi, koska näky oli niin vaikuttava; aukion koko ja upeat rakennukset, auringonpaiste, reitin varrella kannustavat ihmismassat yhdistettynä loppukilometrien tuskaisen nautinnolliseen fiilikseen. Jalkojen raskaus katosi hetkessä ja huikea onnen tunne valtasi mielen. Siksi Gendarmenmarktille oli päästävä uudelleen ennen kotimatkaa kameran kanssa, vaikka kuvaan ei ikinä saakaan vangittua sitä tunnelmaa, joka maratonin lopussa oli.

























Matkustimme iltapäivälennolla kotiin ja siinä oli Berliini tältä erää. Ehdimme nähdä aivan liian vähän ja kaupunki teki niin suuren vaikutuksen, että uudestaan on päästävä. Kysymys kuuluu vain, että milloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti