lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kevätbreikki Berliinissä

Järkyttävän kiireisten työviikkojen jälkeen oli hienoa päästä torstaina lähtemään pitkälle viikonlopulle Berliiniin. Täällä oli upean lämmin ilta ja pääsimme nauttimaan majapaikan parvekkeella oluet auringonlaskun jälkeen.

Seuraavana aamu paljasti jonkun puunkin jo kukkivan sisäpihalla.Edellisenä viikonloppuna oli kuulemma ollut 20 astetta lämmintä.

















Perjantaiksi oli vielä luvattu kaunista säätä ja sitten huonompaa, joten menimme käymään Brandenburger Torilla. Tällä kertaa sain kuvan ilman maratonin maalirakennelmia. Jalatkin tuntuivat aikalailla tuoreemmilta, kuin edellisellä kerralla samassa paikassa.

















Lämpöä oli sen verran, että villakangastakki ja kaulaliina tuntuivat vähän liioittelulta ainakin keskipäivän aikaan. Ihmisten pukeutumisen kirjo ylsi shortseista ja t-paidasta toppatakkeihin ja pipoon.






















Matka jatkui holokaustimuistomerkille.

















Kävimme myös maan alla sijaitsevassa juutalaisvainoista kertovassa näyttelyssä. Sen verran rankkaa asiaa oli, että oli pakko päästä valoon, joten menimme aukion vieressä olevalle terassille.

Uskoisiko tästä kuvasta, että toinen vehnäoluista on iso ja toinen pieni?


















Matkalla Potsdamer Platzille bongasimme kevään merkkejä ja viiniköynnöksiä.

































Lounaaksi currywurst katukioskista ja päälle pieni shoppailukierros.



































Illalla käytiin vielä katsomassa millainen tunnelma paikallisissa jääkiekko-otteluissa on. Eisbären Berlin isännöi ratkaisevaa peliä Ingolstadtia vastaan O2 Worldissa.

















Kotijoukkue hävisi pelin jatkoajalla, mutta tunnelma oli hieno alusta loppuun.




2 kommenttia:

  1. Oi ihana Berliini! Mahtaa olla rennoin kaupunki, mitä voi kuvitella. Ja aina löytää jotain uutta ja kivaa! On kaikenmaailman ruokavalikoimat. Snäkäriä löytyy mitä vaan. Yksi tuttavamme kertoi, että ei päässyt jollain kadulla etenemään kuin sata metriä, kun taas piti pysähtyä maistamaan jotain pikaista ja edullista kebapista sushiin. Kivoja ravintoloita ja olutpaikkoja... Shoppailusta ei ole paljon muuta kokemusta, kuin että valikoimaa riittää, jos tietää mitä tahtoo. Mukavat Berliinit teille edelleen ja toivottavasti futismatsissakin riittää tunnelmaa!

    VastaaPoista
  2. Berliinissä jos ei saa aikaansa kulumaan niin kumma juttu. Tapahtumia ja nähtävää riittää. Ruokatarjontaa on joka budjetille. Nyt on jo kahtena päivänä mennyt currywurstia lounaaksi :). Tänään mennään aamiaiselle Prenzlauer Bergiin.

    Berliinin olympiastadionilla oli hyvä tunnelma varsinkin aluksi, mutta kotijoukkueen 0-3 tappio hieman hiljensi väkeä. Suomalaisia kuului olevan paikalla enemmänkin.

    VastaaPoista