maanantai 17. maaliskuuta 2014

Synttärisunnuntai

Tänä vuonna vietin syntymäpäivääni matkoilla. Synttäreitten kunniaksi söimme aamiaista ulkona, Berliinissä se on kuulemma viikonloppuisin suosittua ja nimenomaan aamiainen eikä brunssi, kuten Helsingissä. Prenzlauer Bergin kaupunginosasta löytyi kiva paikka, Cafe Anna Blume. Ulos pääsi istumaan heti, sisälle sen sijaan oli jatkuvasti kymmenen ihmisen jono.

















Lämpölamppujen alla tarkeni mukavasti, vaikka välillä tuulenpuuskat riepottelivat markiisia ja lautasliinat lentelivät.






































Prenzlauer Berg on siisti kaupunginosa ja kuulemma aika kallis asua, mutta lapsiperheiden suosiossa.

Kulturbrauerei, tänne pitää tulla kesällä terassille!


Kevät tulee sittenkin

































Prenzlauer Bergin jälkeen suuntasimme Gendarmenmarktille.


















Aukion reunalla on suklaakauppa, jossa oli suklaasta tehtyjä Berliinin nähtävyyksiä, mm. Brandenburger Tor.

















Loppupäivän ohjelmassa oli Checkpoint Charlie, Mauermuseum, jalkapallon katsomista tällä kertaa telkkarista irkkupubissa ja illalla vielä ruokailu italialaisessa ravintolassa.

















Tänään onkin aika palata kotiin, mutta vasta illalla. Sitä ennen tiedossa ainakin shoppailua ja kenties reissun viimeiset currywurstit?

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon synttärien johdosta! Kevät keikkuen tulee näköjään myös Berliiniin. Yhtenä päivänä T-paitakeli ja seuraavana päivänä toppatakki tiukasti päälle! Mutta eipä yhtään into vähene päästä itsekin taas kokemaan vaikkapa tuo Kulturbrauerai ja currywurstit tietenkin.
    t. Jane

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Paluu kotimaan maanantai-illan -7 asteeseen oli karu. Onneksi tänään aurinko paistaa ja Keskuspuiston lenkkipolut kutsuvat. Saa reissun currywurstit ja vehnäoluet kyytiä.

    VastaaPoista