tiistai 30. syyskuuta 2014

Ruskaretki Ahornille

Tänään päätettiin laittaa pakarat töihin ja kivuta Edelhüttelle 2238 metriin Mayrhofenista. Puolimatkassa sijaitseva sympaattinen Alpenrose oli jo kiinni, mutta pidimme siinä banaanin mittaisen tauon silti.



















Edelhüttelle pääsee myös ottamalla kabiinin Ahornille ja kävelemällä reilun tunnin. Me puskimme koko 4,5-5 tunnin mittaiseksi arvioidun reitin Mayrhofenista asti noin 3,5 tunnissa ja kyllä hiki lensi sen mukaisesti.  Pieni epäusko ja järkyttävä nälkä haittasivat matkantekoa viime metreillä, mutta suomalaiselle sisulla hinasimme itsemme perille asti. Vaikka meitä hütellä norjalaisiksi luultiinkin.



















Tankkauksen jälkeen jolkottelimme kevyesti tasamaata ja alamäkeä kabiinin suuntaan. Matkalla oli hienoja syksyn värejä.





































Ahornille käveltiin n. 50 min ja oli pienen pitstopin aika. Patikoidessa nimittäin tulee jano.


















Kabiinilla alas kylään ja siellä tulivat ensimmäiset hajanaiset sadepisarat ja niiden mukana sateenkaari.

















Keskiviikoksi on luvattu sadetta, joten teemme ihmiskokeen ja katsomme moneenko asti voi nukkua ilman herätyskelloa kun ei ole menossa patikoimaan.

3 kommenttia:

  1. Jopa pouhasitte vauhdilla jyrkän rinteen! Onko yleensä poluilla vielä vaeltajia. Tai no Ahornilla varmaan hissin ansiosta, mutta miten muuten? Onko kyläraitti jo hiljaisenpuoleinen? Hieno maaruska!

    J

    VastaaPoista
  2. Kyllä sielä kelpaa. Hetken aikaa itänyt ajatus siitä, josko ensi vuonna suuntaisi vaeltamaan jonnekin muualle, alkaa pikkuhiljaa väistyä näitä kuvia katsellessa. Täytyy vaan valita ajankohdaksi joku toinen aika kuin se heinäkuu..

    VastaaPoista
  3. Kyllä täällä Tirolissa vielä porukkaa on, mutta selvästi vähemmän kuin kesäsesonkina. Yllättävän paljon sitä väkeä kertyi aurinkoisena päivänä kylänraitillekin. Ahornbahnilta tuli taas väkeä suoraan kuvastosta kevyt hikipisara ohimolla helmeillen kun suomalaiset puskivat paita märkänä kiroillen ylös schnitzelin kuvat silmissä...

    Luntahan voi tulla missä kuussa vain. Kolme vuotta sitten tähän aikaan piipahdettiin Stubaitalissa ja huiput olivat jo lumenpeitossa. Viime vuoden kesäkuussa Virgenissä ja Söldenissä oli vielä reilusti lunta ja muistanpa elokuussakin lunta sataneen päin naamaa. Tuurista se on kiinni ja nyt on kyllä onnistanut eilistä sadepäivää lukuunottamatta täydellisesti!

    VastaaPoista