sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Upeeta, mahtavaa!

Tänään herätys, ilman kelloa luonnollisesti, seitsemältä ja aamupalalle juuri ennen puoli kahdeksaa. Aamiaisella kävi ilmi, että majapaikkamme ainoat muut asukkaat ovat suomalaisia. Sepäs sattui, ja olimme kuulemma olleet eilen samassa paluubussissa Hintertuxista.

7.55 bussilla Schlegeisspeicherille ja siellä suomalaisten "naapureittemme" suosittelemalle Neumarkter Rundelle.



















Ja kaunista oli. Aurinko paahtoi taivaalta, polku oli kivikkoista mutta miellyttävää ja maisemat vaihtuivat alun matalasta männiköstä solisevaan puronvarteen.  Ympärillä kohosivat vuoret, jotka saivat vaeltajan tuntemaan itsensä pieneksi.Tasaisen pätkän jälkeen noustiin lisää kivikkoista rinnettä ja sitten Olperer Hütte ilmestyi näkyviin.







Uuniperuna savustetulla kalalla, hieman harvinaisempi hüttelounas. Ruokatarvikkeet kuljetetaan helikopterilla ja kuljetuskustannukset kaudessa ovat n. 15.000 euroa. Siksi menussa sanottiin, että on hyväksyttävä ruoan ja juoman hieman korkeammat hinnat.

















Olpererhütteltä on hieno näkymä patojärvelle ja vuorille.

















Tunnin lounastauon jälkeen jatkoimme matkaa kohti Friesenberghausia, jonka tiesimme jo olevan kiinni. Heti alkumatkasta oli silta, josta olisi saanut upeita kuvia patojärvi taustana, mutta paikalla oli hieman ruuhkaa, joten ehkä sitten ensi kerralla... Saa niitä kuvia muuallakin otettua.


































Friesenberghaus maastoutui sekin melko hyvin kivikkoiseen maisemaan. Ohitimme sen alapuolelta ja jatkoimme matkaa laaksoon.

































Reissun lukemiksi tuli 16 kilometriä, 6 tuntia ja 1000 nousumetriä. Palautuminen aloitettiin kahvilla ja topfenstrudelilla. Myös sana "venyttely" on mainittu.


3 kommenttia:

  1. Oi, miten kaunista! Kyllä tuonne itsekin on päästävä uudestaan hieman vähälumisempaan aikaan ;) minkälaiset lämpötilat siellä muuten tähän aikaan vuodesta mahtaa olla?

    VastaaPoista
  2. No nyt osui todellakin kelit kohdalleen eikä näy olevan utua kuten usein kesällä! Sekin ihme on nyt sitten nähty, että hütteltä saa kalaa :)

    VastaaPoista
  3. Terve kaima! Ihmettelen kyllä reitin käveltyäni, että miten ihmeessä sen pääsee lumessa edes ehjänä läpi. Aika sissejä olitte. Jännää, että syyskuu on heinäkuuta vähälumisempi. Ajateltiin kysyä Fraulta, että onko tällaiset +22 päivälämpötilat normaaleita tähän vuodenaikaan. Vähän luulen, että onni potkaisi tällä kertaa.

    Jaaskareille tiedoksi, että Hintertuxin Almabtriebissa oli 150 lehmää, mutta Mayrhofenissa ensi lauantaina kuulemma 400! Mahtaisi olla näky.

    Harvoin jos koskaan aiemmin olen nähnyt kalaa tarjolla hüttellä, nyt piti heti tilata. Kaverille saatiin uuniperuna Graukäsellä vaihdettua uuniperunaksi Speckillä ilman lisämaksua. Loistava palvelu! Eikä tosiaan utua, sumua, lunta vaan sininen taivas, kirkas auringonpaiste ja kaksi onnellista vaeltajaa...

    VastaaPoista