sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Napoli, Pompei ja Amalfin rannikko

Hotellimme terassilta on kivat näkymät Sorrentoon, merelle ja Vesuviukselle. Uima-altaita ja oleskelualueita riittää.
 
 


 

Lauantain vietimme Napolissa ja Sorrentossa. Jos Sorrento on turistirysä niin Napoli on sekava ja vilkas italialaisten kaupunki.
 
Bar Moro Sorrentossa




 

Tänään oli vuorossa Amalfin rannikon kiertoajelu ja Pompei. Viikonloppuna ruuhkaa teillä oli varmasti normaaliakin enemmän ja autoa oli ihan turha kuvitella saavansa mihinkään parkkiin, joten maisemien ihailu ja kuvien räpsiminen piti tehdä autosta käsin.
 



 
Positano




































Liikkeellä olivat paikalliset ja turistit autoilla, busseilla, skoottereilla, moottoripyörillä, fillareilla, kävellen ja juosten. Takaikkunasta räpsäisty kuva näyttää millaisella porukalla ja paikoissa Amalfin rannikkoreittiä ajeltiin.


 




















Maisemat olivat mielettömän hienot. Välillä tie nousi ylös ja välillä laski alas. Oli kyliä, vuoria, merta milloin mistäkin vinkkelistä.



Salernosta ajettiin motaria Pompeihin katsomaan vuonna 79 jkr. Vesuviuksen purkauksessa hautautunutta kylää tai siis sen raunioita. Ihan yksin emme olleet sielläkään. Alue oli valtavan iso emmekä kiertäneet siitä kuin osan.
 



Turistilauman taustalla Vesuvius

 
Illalliselle palasimme omaan kylään Sorrentoon. Täkäläiset autoilijat ovat tottuneet ahtaisiin paikkoihin tai ainakin meidät kapealla kujalla ohittanut autoilija oli.
 

2 kommenttia:

  1. Vau mitä maisemia ja ei sitten enempää noita uima-allaskuvia, kiitos ;) Napoli näyttää juuri niin mielenkiintoisen kaoottiselta milaiseksi olemme sen ajatelleetkin! Mutta missä ruokakuvat ;)?

    VastaaPoista
  2. Aurinkoa riitti etelässä, mutta nyt on huonompaa säätä harmillisesti. Ruoan suhteen taas tuntuu menevän toisinpäin, etelässä oli huonompaa ruokaa eikä annoksista ole siksi mitään kuviakaan, mutta nyt pohjoisempana laatu on parantunut :)

    VastaaPoista