keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kaikenlaista

Maanantaina kävimme Hall in Tirolissa n. 10 kilometriä Innsbruckista. Kaupungin vanha keskusta on isompi kuin Innsbruckin vanha kaupunki, mutta paljon autiompi ja rauhallisempi. 






































Tiistaina kaveri lähti kotimatkalle ja minä kävin patikoimassa yliopistolta Höttinger Almin (1487 m) ja Rauschbrunnenin (1088 m) kautta asuntolaan. Nousua reissulla tuli 1100 m ja pituutta reitille yhteensä reilu 13 km.



































Tänään hain vuokravakuuden takaisin saatesanoilla että tarttis mennä shoppailemaan. Satuin kuitenkin kävelemään Tiroler Volkkunstmuseumin ohi ja päätin harrastaa hieman kulttuuria. Museo oli täynnä kaikenlaista tirolilaista roinaa menneiltä vuosisadoilta. Mielenkiintoisia olivat vanhat stubet eri laaksoista. Edelleen monissa pensionaateissa näkee samantyylistä sisustusta kuten huonetta kiertävä penkki ja puun runsas käyttö.

















 
















Samalla lipulla pääsi myös Maximilian I:n muistoksi rakennettuun Hofkircheen, joka oli omaan makuuni hieman turhan krumeluuri.











































Moisen kulttuuripläjäyksen jälkeen tuli tietenkin hirveä nälkä ja päikkäritkin alkoivat houkutella, joten ostoksilla oleminen jäi lyhyeksi. Vaellussukat sain kuitenkin ostettua, ne tulivatkin tarpeeseen kun joku urpo pakkasi mukaan vain yhden ehjän parin vaellussukkia...

Jaksan edelleen joka päivä ihailla Innsbruckin kauneutta. Vuoret näkyvät joka puolella ja nyt aurinkoisia päiviä on riittänytkin ihan eri malliin kuin edellisellä kerralla. Sää on muuttunut nyt viileämmäksi, eilen oli ylimmillään 23 ja tänään 25 astetta. 30-asteisten päivien jälkeen jopa tällainen kuumuutta inhoava ihminen pitää säätä viilenneenä :). Ehkä Suomen kylmä mutta kolea kesä teki sen, että lämmöstä on nauttinut eri tavalla kuin normaalisti.

















Muutamaan otteeseen olen käynyt kahviloissa juomassa kahvia ja lukemassa päivän lehden. Opettajan mukaan itävaltalaiseen kahvilakulttuuriin kuuluu istua tuntikausia kahvilassa, mutta yksikseen ei tule ihan niin kauan istuttua. Cafe Centralissa on laaja lehtivalikoima, mutta hieman kalliimmat kahvihinnat. Kävin siellä tänään toistamiseen tällä reissulla.

















Reissun hittituotteita ovat olleet espresso yliopiston kahvilassa, viinimarjamehu almeilla, Aperol drinkkinä ja sokerina pohjalla kultaisen katon lähellä sijaitsevan Amorinon jäätelöt, erityisesti pistaasijäätelö. Sitä pitää vielä saada huomenna!

Kurssi lähestyy vääjäämättä loppuaan. Loppukoe on vuorossa torstaina ja perjantaina on todistustenjako. Onneksi loma jatkuu vielä Stubaitalissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti