maanantai 6. elokuuta 2012

Viikonloppu Brixenissä

Perjantaina matkasimme kaverin kanssa Brixeniin junalla. Kaupunki oli pieni ja viehättävä. Drinkit ja kahvi muuttuivat halvemmiksi kuin Innsbruckissa. Houkuttelevia paikallisia viinejä ja ruokia oli runsas valikoima. Niinpä kiertelimme keskustaa pitäen sopivasti tankkaustaukoja, joilla saattoi havainnoida pikkukaupungin elämää.



Aperol + espresso 4,20 €, ilmankos naurattaa



Perjantai-illan ruokapaikka

Pienet alkupalat


































































Lauantaina tarkkailimme säätä. Laakson päällä oli aurinkoista, mutta vuorten tienoilla pilviä. Päätimme kuitenkin lähteä lähistölle Plose-nimiselle vuorelle kävelemään. Kyllä kannatti, ei satanut vaikka pilvet paikoin olivatkin synkkiä ja näimme vilauksen Dolomiiteista!




















Maissi on korkea kasvi



Illan suklaamoussejälkkäri

































Aamuyöllä viiden jälkeen heräsimme ukkosen jyrinään ja otimme vaelluskengät sisään parvekkeelta. Aamulla herätessä aurinko paistoi taas kirkkaan siniseltä taivaalta, joten emme osanneet aavistaa, että luonto oli taas osoittanut voimansa ja aiheuttanut sekalaista tuhoa ympäri Tirolia ja etelä-Tirolia.


















Juna-aseman lipunmyynnissä kerrottiin, että Brixenistä Innsbruckiin ei pääsekään koko matkaa junalla vaan Brenneriin asti mennään bussilla. Syynä maanvyörymä junaradalle. Kuulimme kun eräs pariskunta järjesteli tilataksimatkaa kyseiselle välille ja sujuvalla saksallani menimme kysymään pääseekö mukaan. Pääsimmehän me, joten matka taittui samassa ajassa kuin suora junayhteys olisi ollut ja samalla hinnallakin. Muut matkaajat arv ioimme saksalaisiksi eläkeläisiksi. Kovin olivat ainakin kiinnostuneita mistä olemme tai mitä kieltä puhumme. Norjalaisiksi ja tanskalaisiksi on meitä luultu jo muutamaan otteeseen.

Itävallan puolella oli tullut paikoitellen jopa tennispallon kokoisia rakeita, lisäksi useita teitä ja junaratoja oli jouduttu sulkemaan maanvyöryminen takia. Oli siis hyvä ajankohta paeta aurinkoiseen Brixeniin, jossa näistä luonnonongelmista ei ollut tietoakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti