lauantai 11. lokakuuta 2014

Oktoberfest ja jälkipelit

Reissunjälkeinen paluu arkeen on ollut vauhdikas. Maanantaina klo 23.xx olimme kotona ja tiistaiaamuna klo 8.20 olin töissä. Sieltä kouluun ja illalla kotiin. Palataan vielä hetkeksi kiireen keskeltä loman viimeisten päivien tunnelmiin.

Maratonia seuraavana aamuna pakkasimme kamppeemme. Bussi ja juna veivät meidät Müncheniin tarkoituksena piipahtaa Oktoberfestillä ihan ensimmäistä kertaa.

Tarjoilu pelaa junassakin.























Münchenissä oltiin jo iltapäivällä. Oktoberfest-aluetta ei ollut kovin vaikea löytää, piti vain seurata lederhoseneihin ja dirnldeihin pukeutunutta kansaa.

Pientä huikopalaa.


















Oktoberfestilla vieraili tän vuonna 6,3 miljoonaa ihmistä. Me olimme paikalla viimeisenä päivänä. Pöytävaraus olisi ollut hyödyllinen, ehkä sitten ensi kerralla.

Oktoberfestilla kaikki on suurta. Oluet, bretzelit, teltat. Pieneen telttaan mahtuu 2.900 ihmistä istumaan, isoon 10.000. 





















"Ja danke schön!"

































Jos reissua analysoi pintapuolisesti, niin ensinnäkin se toimi täydellisenä korvauksena kesän Sveitsin reissulle, jossa olimme Samulin kanssa flunssassa ja vikassa kisassa satutin vielä polveni, joka nyt vihdoin kestää urheilua hyvin mutta ei ole ihan vielä entisensä. Aurinko paistoi lähes joka päivä, t-paidassa tarkeni patikoida, mitään ongelmia ei ollut eikä edes jalat tulleet kipeeksi paitsi Söllin vikan päivän jälkeen aavistuksen verran. Almabtrieb oli kiva kokemus ja Oktoberfestille pitää päästä uudestaan, tapahtuma osoittautui ennakkoluuloja paremmaksi! Ehkä sää ei aina satu olemaan yhtä huippu, mutta syyskuu kai on kuivimpia kuukausia ja yhdistettynä mainittuihin huviehin täydellinen alppiloman ajankohta! Käsissä näkyy aurinkorasvan käytöstä huolimatta t-paidan hihojen rajat ja naamassa on terve väri. Ennen kaikkea mieli on kevyt ja fyysisen rasituksen myötä henkisesti rentoutunut. Tästä on hyvä jatkaa töitä ja koulua.

Ostoksia piti tehdä, mutta auton eikun Rellun omistaminen teki budjettiin loven. Jos vaelluskengät olisivat autonrenkaat, poliisi sakottaisi niistä liian kuluneina. Pohjat alkavat olla aika tasaiset. Toisaalta seuraava patikkareissu lienee joskus ensi vuonna, joten kiire hankinnalla ei ole eikä merkittäviä alennusmyyntejä pistänyt silmään. Ensi kerralla sitten.

Kilpailevan näkökulman reissun alkupäähän voi lukea kaverin blogista.

2 kommenttia:

  1. Tuttua Oktarimeininkiä! Nyt kuulemma tuoppi maksoi 10e ja kun me olimme ekaa kertaa niin se oli 6,95e. Huomasitte varmaan, että Oktoberfestolut on tavallista vahvempaa ja se selittänee kollektiivisen halun nousta penkeille tanssimaan ja laulamaan :) Kai kokeilitte sitäkin?

    Pöytävaraus ei muuten ennen ainakaan ollut ihan simppeli juttu vaan vaati 10 hengen seurueen. Me opimme 4 vuoden aikana, että Oktareille ei kannata mennä viikonloppuna, koska suuriin telttoihin ei yksinkertaisesti pääse ilman pöytävarauksia. Huomasimme, että maanantaina aamupäivälläkin maailmassa on uskomattoman paljon ihmisiä, jotka joutaa pitämään hauskaa ja juomaan maittavaa Oktariolutta :) Viikonpäivällä ei menon puolesta ole mitään väliä ja arkena mahtuu telttoihinkin, JOS menee ajoissa!

    VastaaPoista
  2. Tuopit hinnat taisivat liikkua jossain 9,80 -10.10 € välillä. Se on katsokaas tarkkaa senttien kanssa. Tapahtumahan oli yksi suuri after ski, ihan samatkin alppihumpatkin soi.

    Hyvä pointti tuo arkipäivänä meno. Me varmaan kärsimme siitäkin, että kyseessä oli viimeinen ilta eli joutuvat raukat paikalliset odottelemaan vuoden verran seuraavia rientoja, siksi tulivat sankoin joukoin paikalle...

    VastaaPoista