maanantai 26. heinäkuuta 2010

Tasokoe ja testivaellus

Majapaikassani Tirolerheimissa on netti, mutta sen toimintakuntoon saamiseksi vaadittiin 15-kohtaisen ohjeen lisäksi hengailua avuttoman näköisenä läppäri kainalossa ohjeen välittömässä läheisyydessä. Apu löytyikin heti ja toivon, että yhteys toimii seuraavinakin päivinä ettei tämä kirjoitus jää ainoaksi. Se kuitenkin varoituksena mainittakoon, joten tekstien loppuminen alkuunsa saattaa johtua teknisistä ongelmista.

Kolmeviikkoisen matkan tavoite on saada sanottua saksaksi jotain muutakin kuin "Ein grosses Bier bitte". Innsbrucker Hochschulekurse Deutsch on kurssin järjestäjänä tiukan tehtävän edessä. Tänään ohjelmassa oli vain tasokoe, jonka tulos selviää juuri ennen tiistaiaamun tunteja. Tasoni ei taida olla kovin korkea, mutta toiveena on ettei ihan aloittelijoiden ryhmään joutuisi. Ylimääräinen keskustelukurssi, jonka piti olla iltapäivisin, on peruttu vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Se tarkoittaa lisää vapaa-aikaa, mikä ei ole pahitteeksi; skippasin nimittäin heti tänään kurssilaisille järjestetyn kaupunkikierroksen, koska joka puolella kaupunkia ympäröivät vuoret polttelivat mielessä niin, että pakkohan oli päästä upouusia Hanwageja testaamaan tositoimissa. Kenkiä en ole ehtinyt sisäänajaa kovin hyvin, joten parempi aloittaa lyhyemmillä reiteillä ja pidentää sitten kun kengät olen toimiviksi todennut. Niinpä ostin turistitoimistosta kartan ja katsoin Tirolerheimia lähimpänä sijaitsevan vaellusreitin, pakkasin reppuni ja lähdin matkaan.


Oli mielenkiintoista havaita, miten kävely saa sykkeen nousemaan ja hien pintaan! Kyllä kunnon ylämäki pistää puuskuttamaan, vaikken tätä mäkeä tainnut kivuta kuin viidesosan matkan, kokonaisnousua noin 500 metriä. Maisemia olisin jaksanut ihailla vaikka kuinka kauan.


Pakko oli lähteä alas, koska kello oli jo neljä ja ensimmäinen testiluonteinen vaellus muutenkin kyseessä. Mittaa reissulle tuli kolmisen tuntia ja tätä herkkua pitää saada lisää! Huomenna alkaa varsinainen opiskelu. Jatkossa päivät sujunevat siten, että klo 9.00-10.30 ja 11.00-12.30 on saksan tunnit, sen päälle joko muutaman tunnin kävelyretki vuorilla (hyvällä säällä) tai juoksulenkki (huonolla säällä). Kun päivän liikunnat on suoritettu, jaksaa pää taas paneutua saksan läksyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti