perjantai 29. heinäkuuta 2011

Sadetta ja Straßenfest

Tänään oli huonompi sää kuin eilen, mutta mitäs sitä huoneessa lomaansa lusimaan kun uloskin voi mennä. Sadevermeet päälle ja suunta kohti Finkenbergiä, joka sijaitsee pari sataa metriä Mayrhofenia Tuxin laaksoon suuntaan. Kylän keskustassa on tietenkin kirkko:
Sade ei niin runsasta ollut etteikö pikkasen olisi mieli tehnyt ylämäkeenkin kävellä, joten suunta ylös kohti Asteggin ylänköä ja samannimistä Gasthofia, jossa nautin lounaaksi reissun ensimmäisen käsespätzlen. Oli muuten harvinaisen täyttävää, kuten vain makaroni ja juusto voi olla:
Ikkunasta oli teoriassa ollut hulppea näkymä Mayrhofeniin, mutta tänään sieltä näkyi vain terassille asti:
Asteggilta matka jatkui kohti Mayrhofenia metsän halki. Sääennusteen mukaisesti aurinkokin pilkahti hetkeksi näkyviin ja heti piti räppästä polusta kuva kun näkyvyys oli vähän parempi:
Iltapäiväkahville lompsin Zimmerebenille, joka sijaitsee 200 metriä Mayrhofenia korkeammalla:
Sieltä aukesi näkymä myös toiseen suuntaan Zillertalin laaksoa:
Perjantai-illan ohjelmassa oli lisäksi "katujuhlat". Iltapäivällä kylällä kävi jo kuhina, kun olutkojuja, pöytiä ja esiintymislavoja bändeille laitettiin kasaan. Oman majapaikan viereenkin tuli pöytä ja katos poikineen:
Itävallassa lapset opetetaan vissiin nuoresta pitäen kiipeilemään:
Tyypit paisto lettuja, harmillisesti olin juuri vieraillut konditoriassa tuntia aiemmin eikä vatsa vetänyt:
Käveltyäni koko pääkadun päästä päähän totesin suosikkibändini olevan kotikulmalla soittanut "Die drei Zillertaler" eli Z3:

Myöhemmin illalla tunnelma alkoi muistuttaa rennon letkeää after skitä. Päätin kuitenkin lähteä pois, koska jatkuva sade oli jo kastellut toisen lahkeen litimäräksi kun tilaa varjojen alla ei ollut ihan kaikille. Lisäksi lauantaiksi on luvattu hyvää säätä ainakin aamuksi.

3 kommenttia:

  1. Terve Tiina! Eilinen reissusi ja tämän päivä reissu ovat meille tuttuja. Samalla tavalla Ahornilla sumu esti meitä menemästä Edelhüttellä toissa vuonna. Siellä kannattaa käydä hyvällä säällä. Täällä on ollut samanlaista. Sadetta, sumua ja minuutin päästä aurinkoa.Mutta hyvät säät tulevat ja jäät entistä pahemmin alppipatikoinnin koukkuun! Z3 on meidänkin suosikki ja käy kuuntelemassa BergCasanovas jos mahdollista!

    VastaaPoista
  2. Siis saiko Kotiteollisuus kilpailijan Z3:sta...???? Tuo niiden levy kotiin...

    VastaaPoista
  3. Ehken nyt ihan Kotiteollisuuteen Z3:sta menisi vertaamaan... Paikalliseksi bändiksi kuitenkin mainio. Ja soittivat kyllä kaikenlaista, olin mm. kuulevinani Fliegerliedin kun olin jo huoneessa nukkumaan menossa. Sunnuntaina ne esiintyisi siinä Afterski-paikassa, mikä oli joulukuussa remontissa.

    BergCasanovas taitaa olla ainakin vikana iltanani lähistöllä esiintymässä, täytyy pitää vinkki mielessä jos tulee tekemisestä pula. Jotenkin tämä patikointi vaan tuntuu sen verran vievän mehut, ettei paljon jaksa kylillä riekkua. Sadetta ja pilviä on riittänyt tällä reissulla. On tainnut "teidän laaksossa" olla aavistuksen paremmat säät kuin mun laaksossa.
    Postikorttikuvakelejä edelleen odotellessa...

    VastaaPoista