keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kotimatka

Maanantaina koitti kotiinlähdön aika, kesäalppireissu 2013 oli tullut päätökseensä. Zermattista Zürichiin kesti kolmisen tuntia junalla ja ehdimme vielä pyörähtää Zürichin vanhassakaupungissa ja kalliilla sveitsiläisillä pizzoilla.



















Paluu hieman pitkittyi, kun lento oli ylibuukattu ja päätimme vapaaehtoisesti tulla Berliinin kautta kotiin ja paikata siten Sveitsin hintatason nakertamaa taloutta haitasta saatavilla korvauksilla. Matka meni jokseenkin mukavasti viivästyksestä huolimatta. Tulipa koneesta bongattua ainoa tuleva, jo varattu matkakohde Berliini ja sen tv-torni. Syyskuuta odotellessa.

Virgental oli upea paikka patikointia, luontoa ja rauhaa rakastavalle. Menoa ja meininkiä kaipaavat älkööt vaivautuko. Tulen menemään sinne uudelleen, monta hienoa reittiä jäi patikoimatta.

Sölden on ihan ok kun ei mene laskettelurinteiden puolelle. Siellä oli hieman vilkkaampaa kuin Virgentalissa, mutta sesonki alkaa kunnolla vasta heinäkuun puolivälissä. Kylä on hieman rauhaton läpikulkevan autotien takia, kesäisin siitä ajaa todella paljon moottoripyöräilijöitä Timmelsjochin solatien takia. Majoitukseni oli joen toisella puolen ja siitä käveli viitisen minuuttia keskustaan, oikea mukava ja rauhallinen sijainti siis ja lähempänä niitä parempia patikointirinteitä.

Välietappi Feldkirch oli ehdottomasti positiivinen yllätys ja Liechtenstein muuten kolmaskymmenes valtio, jossa olen matkaillut.

Zermattissa oli tohinaa urakalla. Kylä on autoton kylä, mutta sitä ei missään mainittu, että lähes äänettömät sähköautot ja -bussit meinaavat jyrätä varomattoman, pikkukylistä vilkkaaseen alppiturismikohteeseen tulevan turistin yli.

Autottoman kylän liikenneruuhka


















Hulinaa riitti ja aasialaiset ja amerikkalaiset turistit kansoittivat kadut. Hintataso on sveitsiläisen kallis eikä vetonaula Matterhorn ja sen houkuttelemat turistilaumat hintoja ainakaan laske. Hotellimme oli hyvä ja maratontapahtuma upea kokemus katsojallekin. Olisin mielelläni ladannut loppunoususta ottamani videonkin tähän, mutta eipä se jostain syystä onnistunut. Ensi vuonna Zermattissa järjestetään rastiviikko, joka kovasti houkuttelisi...

Lähtömme kunniaksi Zermattin Bahnhofplatzille oli tilattu tämä orkesteri töräyttelemään fanfaarit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti