perjantai 5. heinäkuuta 2013

Schwarzsee ja maratontunnelmaan orientoitumista

Kaunis kesäpäivä ja suunta kohti Schwarzseetä (2583 m).


















Onnistuin vangitsemaan neljä erilaista alppikukkaa samaan kuvaan. Alpenblumen-kirja ei ole juuri nyt saatavilla, joten varmana tunnistuksena ainoastaan sininen kukka, frühlingsenzian.

















Gornergletscher.


















Kohde näkyvissä.

















Määränpäässä odotteli puoliksi lumen peitossa oleva Schwarzsee, mikäli se nyt oli bongaamani minikokoinen lätäkkö. Mutta ravintolan terassi oli oikein mukava, bändi alkoi soittaa lounaan nauttimisen aikaan ja sää oli täydellinen.

























Tänään ei oikein kulkenut, joten ajattelin hetken verran tulla hissillä alas, mutta hissiliput ovat Sveitsissä pirun kalliita, joten säästin melkein 20 euroa jolkottelemalla alas omin lihasvoimin. Päivän patikointipätkä oli vähän lyhyempi kuin yleensä; 12,5 km ja aikaa meni 3,5 tuntia, nousumetrejä 1000 m.

Kylässä oli sitten pasta partyn aika. Usein maratoneilla järjestetään juoksua edeltävänä iltana pastaillallinen, niin täällä Zermattissakin. Teltta oli pystytetty Bahnhofplatzille.


















Teltassa esittäytyivät viime vuosien parhaat juoksijat, jotka ovat tänä vuonnakin mukana. Harvassa olivat sellaiset kakkostyypin diabeteksesta kärsivän keski-ikäisen toimistotyöläisen kropat tässä teltassa. Teltassa esiintyi alppihumppaduo ja täytyy myöntää, että sitä pääsi itsekin kisatunnelmaan vaikka vain huoltajan roolissa tällä kertaa olenkin.

Myöhemmin Bahnhofplatzilla soittelivat torvisoittokunnat juoksijoiden ja muiden turistien iloksi.


















Huomiseksi on luvassa lämmintä säätä. Katsojan hissi-/junapassi on hankittu, joten huoltaja on ainakin osittain valmistautunut päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti