sunnuntai 7. elokuuta 2016

Polkujuoksua Alpeilla

Lauantaina tuli kokeiltua jotain uutta; osallistuin 15 kilometrin matkalle Pitz Alpine Glacier Trail-nimisessä juoksutapahtumassa. Jälki-ilmoittautuminen perjantaina, hotellin kautta varustekontrolliin ja homma oli juoksua vaille valmis.



















Numeroon oli painettu juoksijaystävällisesti ylösalaisin reittiprofiili, tosin eipä sitä tullut vilkuiltua matkan aikana. Jokseenkin sama reitti tuli patikoitua viime kesänä, joten riitti kun varmisti reittikartasta suuret linjat.

Lähtöalue oli Mandarfenin keskustassa. Taustalla näkyy osa viime kesänä huiputetusta kolmetonnisesta Mittagskogelista. Perjantaina satoi lunta sen verran, että pisimmillä matkoilla (42, 85 ja 100 km) otettiin käyttöön huonon sään reitit eli jäätikön ylitys jätettiin kaikilta matkoilta pois.



















15 km reitti lähti heti takana näkyvän vuoren päälle.



















15 km ja 26 km lähtö oli samaan aikaan. Lyhyen tiepätkän jälkeen siirryttiin nousuun ja se ruuhkautui alussa pahasti, mutta ajan myötä tilaa tuli enemmän. Pysyin hyvin letkassa ja pääsin ohittelemaan joitain hitaampiakin.




















Nousua oli n. 600 korkeusmetriä. Tuli siinä noustessa mietittyä, että olisihan sitä voinut vaikka netistä lukea jotain taloudellisesta nousutekniikasta tai kokeilla repun säädöt juoksua varten sopivaksi etukäteen, mutta viilaillaan yksityiskohdat sitten ensi kerralla.

Matkalla Rifflseen juomapisteelle 4 km kohdalle paikalla oli niin ihmis- kuin eläinkatsojiakin.



















Pilvet olivat varsin alhaalla, tai ehkä sekin on suhteellista, onhan Rifflsee yli 2200 metrin korkeudessa.



















Juomapisteen jälkeen oli tarkistuspiste, jossa numero kirjattiin ylös ja juoksuturisti otatti kuvan ennen alamäkeen pääsyä.



















Riffseen ympärijuoksun jälkeen reitti kulki Fuldaer Höhenwegiä pitkin. Pilvet kipusivat samaan aikaan laaksosta ylös ja heikensi maisemien näkyvyyttä hetkeksi.




















Tasaisen pätkän jälkeen reitti kääntyi alas laaksoon. Alhaalla piti taas otattaa kuva ennen loppupätkän hiekkatiejuoksua.



















Loppu oli enimmäkseen alamäkeä, mikä oli hyvä koska en jaksanut juosta pieniäkään ylämäkipätkiä enää. Maalissa oli lämmin vastaanotto, mitali kaulaan ja Erdingerin alkoholiton olut käteen. Kyllä maistui hyvältä!




















Aikaa tähän koitokseen meni 2 h 45 min. Suunto kertoi matkaksi 16,4 km ja nousuksi 681 m. Enkä edes tullut lähimainkaan viimeiseksi!

Jukolasta tarjouksesta ostetut Salomon Speedcross Prot toimivat loistavasti tässä maastossa.



2 kommenttia:

  1. Hieno suoritus! Tossujakaan ei tarvi enää suojella likaantumiselta 😂

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Juu ei tarvitse enää sipsutella! :)

    VastaaPoista