perjantai 10. heinäkuuta 2015

Täydellisen kaunis päivä dolomiiteilla

Sillehän ei mitään voi, jos alppihumppa soi päässä aamusta alkaen. "So ein Tag, so wunderschön wie heute..." Ja päivä oli kertakaikkisen hieno, heti aamusta alkaen kun matkustimme ensin pummilla Toblachiin ja sieltä täydellä bussilla Auronzohüttelle. Bussilippujen ostaminen kävi sujuvalla saksalla kunnes kuljettajan kertomaan hintaan lipsahti vastakysymys "Paljon?" Siinä hymyilytti sekä kuskia että lipunostajaa.



















Auronzohütte sijaitsee 2330 metrin korkeudessa. Sieltä menee ns. valtaväylä suoraan Dreizinnenhüttelle, mutta me kävelimme sen sijaan reittiä 105 Langalmille aamukahville.

On niitä rumempiakin päättäreitä bussilinjoilla nähty.










































Langalmilta oli vain tunnin rykäisy lievään ylämäkeen Dreizinnenhüttelle, jossa lounastimme jo sunnuntaina.






















Lounaaksi kunnon pasta-annos spagetti aglio, oglio & peperencino tai jotain sinnepäin. Tilaus hoitui sujuvasti saksaksi, italiaksi ja englanniksi suomea apuna käyttäen. Vaihtorahat otin tarjoilijalta ennen kuin olin maksanut mitään, mutta erikseen pyytämällä sain sitten varsinaisen maksunkin hoidettua. Ihmekös tuo, että tällaiset säätäjät muistettiin edelliseltä käynniltä.

Iltapäiväkahville päätimme lompsia Dreischuster hüttelle kätevän kahden tunnin matkan päähän kohti kotikyläämme Innicheniä.



















Kyllä kannatti, koska reitti oli todella kaunis!




























Hüttekahvien jälkeen matkasimme jälleen sujuvalla saksalla ja siihen italiaksi saadulla vastauksella kotiin "navettabussilla". Loistoreissu.



2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Mietin tuossa katsellessa ja lukiessa, että vaikka olemme jo vuodesta 1999 käppäilleet vuorilla, niin meillä on tuo Pustertal jäänyt jostakin selittämättömästä syystä väliin. Tänä kesänä sitä virhettä ei voi korjata (suunnitelmat tehty ja majoitukset varattu), mutta ensi kesänä sitten.

    Meidän kylällä (pieni kaupunki oikeasti :-) täällä Saksassa oli eilen viinijuhlat ja samassa pöydässä ollut nainen kovasti kehui Toblachia ja sen ympäristöä ja miksikä ei, kun noita teidänkin kuvia katseli.

    Kiitos mukavasta blogista.

    Mukava lomaa teille!

    T, Raija

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Tämä oli minullekin ensimmäinen kerta Italian puolella ja varmasti tulen vielä toistekin. Silti Tirolilla on ihan erityinen paikka sydämessä ja siellä tulen varmasti useimmin käymään, mutta kyllä näissä maisemissa on myös oma viehätyksensä ja ruokakin aavistuksen erilaista.

    VastaaPoista