torstai 9. heinäkuuta 2015

Venetsiaa ja auringonnousu

Keskiviikkona suuntasimme ihka aidolla ryhmämatkalla Venetsiaan. Bussi tuli noutamaan pirteät suomalaiset 6.40 Innichenin keskustasta. Olimme ilmoittautuneet Suvin hyvinkin
italialaisella sukunimellä, joten olimme listan ainoat "mitähän kieltä noi puhuu" -asiakkaat. Sitten todettiin, että homma hoituu paremmin saksaksi kuin italiaksi ja sillä mentiin koko reissu.

Venetsiassa oli todella kuuma ja kostea ilma. Suomalaisittain tukala. Mutta itse kaupunki oli tietenkin kaunis.























Paluumatkalla iski odotettu ukkonen ja ilma jäähtyi yhtäkkiä alimmillaan 13 asteeseen. Se tuntui toisaalta hyvältä, mutta joku välimuoto voisi 13 ja 34 asteen välillä olla.

Venetsian reissusta ei kauan ehtinyt toipua kun kello soi torstaiaamuna kolmelta ja taksi oli pihassa klo 3.40 hakemassa meitä auringonnousua ihailemaan. Ensin mentiin kabiinilla 2060 metriin ja sieltä käveltiin vajaa tunti hämärässä Helm-vuorelle 2434 metriin. Porukassa oli mukana myös lapsiperheitä, joten mistään extreme-lajista ei ollut kyse.





















Auringonnousu oli tänään klo 5.34.























Auringonnousun jälkeen tarjolla oli aamupala hissin yläasemalla. Sieltä pitikin painella päikkäreille, varhainen herätys teki tehtävänsä.



















Loppupäivän aikana kierreltiin kylillä. Innichenissä oli tänään kyläjuhlat.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti