sunnuntai 1. elokuuta 2010

Sunnuntaikävely

Aamulla heräsin kuuden aikoihin ja kurkkasin ulos ikkunasta. Kirkkaansinisen taivaan nähtyäni en päätä enää tyynyyn laittanutkaan, vaan lähdin toteuttamaan suunnitelmaa mukavasta, lauantaita lyhyemmästä kävelystä lähivuorella. Bussit kulkivat sunnuntaiaamuna harvakseltaan, joten lähtöpaikassa Hungerburgilla olin vasta yhdeksän tienoilla. Aamukahville Bodensteinalmille kesti vajaat kaksi tuntia, johon sisältyy mm. lahkeiden poisto, aurinkorasvan lisäys, juomataukoja ja valokuvaustaukoja.

Bodensteinalm 1661 m:



Tarkoituksena oli nousta Seegrubelle, jossa on vanhaankaupunkiin näkyvä valkoinen ravintolarakennus. Rakennus näkyy suoraan Innsbruckin tunnetuimman nähtävyyden, Goldenes Dachlin yläpuolella vanhassakaupungissa. Seegrubelle pääsisi myös hissillä, mutta kuka nyt jättää tilaisuuden käyttämättä jos kerran voi maksullisen hissin sijaan nousta ilmaiseksi helteessä vain kolmessa tunnissa sinne?

Bodensteinalmin yläpuolella oli taas lehmiä. Kuten kuvasta näkyy, vaellusreitti menee siitä keskeltä. Kaupunkilaisnaiselle meinasi mennä sormi suuhun, mutta päätin sitten kiertää lehmät ja mieluummin etupuolelta kuin takapuolelta ettei tule sorkasta päähän. En kyllä tiedä potkiiko lehmät, mutten viitsinyt sitä alkaa 1700 metrin korkeudessa selvittämäänkään.





Hiekkatietäkin olisi päässyt melkein ylös asti:



Seegrubelta en tietenkään malttanut lähteä suoraan alas vaan päätin kävellä Höttinger Almille lounaalle kun sääkin oli niin hieno.





Höttinger Almilla olin käynyt jo aiemmin, joten tulin alas eri reittiä kuin ensimmäisellä visiitillä:

Jostain tuolta tulin:


Alhaalla kaupungissa bongasin tirolilaisen alppiliskon:



Reissulle tuli taas pituutta niin ettei sunnuntaikävely ehkä kuvaa sitä ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta paikalliset näyttävät kävelevän vuorilla pienten lasten kanssa, siellä näkee vanhaa mummoa ja pappaa, äijiä farkuissa ja naisia hepposissa sandaaleissa. Yli puolet käyttää kuitenkin asianmukaisia vaelluskenkiä ja urheiluvermeitä, repussa on juomaa ja monet suosivat vaellussauvoja.
Aikaisen aamuherätyksen ja raitisilmamyrkytyksen takia oli pakko ottaa päikkärit. Torkkujen ja saksan tehtävän jälkeen lähdin keskustaan syömään. Hetken mielijohteesta päätin käydä ihailemassa Innsbruckin kaunista vanhaa kaupunkia tornista käsin. Kaupungissa on jotkut juhlaviikot, mihin liittyy maksuttomia musiikkiesityksiä. Eilen sattumalta bongasin klassisen musiikin konsertin ja tänään tirolilaisiin asuihin pukeutuneet soittajat.





1 kommentti:

  1. Moi, ihan tulin työaikana kurkkamaan sun blogia. Hyi minua.... täytyy mennä kotikoneelle lukemaan ja katsomaan rauhassa ja laittaa kommenttia tulemaan. Aika mageen näköinen paikka :) Birgit

    VastaaPoista