tiistai 24. heinäkuuta 2012

Huh hellettä

Varsinainen opiskelu alkoi tänään. Aamuverryttelyksi kävelin yliopistolle kolmen kilsan matkan ja lämmin oli heti aamusta. En oikein osaa sanoa ryhmän tasosta ja sen sopivuudesta itselleni mitään, mutta kun vahingossa tein kotitehtävät suoraan kirjaan niin tällä kurssilla on vissiin pysyttävä. Koska ainoa tavoite on oppia lisää saksaa eikä esim. suorittaa jotain sertifikaattia tms. niin kaikki oppi on kotiinpäin eikä tasollakaan niin väliksi ole.

Kahvipaussia vietetään tällaisessa maisemassa

















Lisää hikeä valui jo kahvitauolla, mutta päätin silti pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja nousta saksan tuntien jälkeen Hungerburgilta Bodenstein Almille. Aurinko paahtoi hulluna ja hiki lensi, kun hilasin ruhon 800 metriä lähtöpaikkaa korkeammalla sijaitsevalle Bodenstein Almille vajaassa puolessatoista tunnissa.

Aah, varjopaikka


Kohde näkyvissä
































Terassilla meni nimpparileivonnainen kahvin kera sen verran nopeasti etten ehtinyt kyseisestä herkusta edes kuvaa ottaa. Nousun pölyt huuhdoin kurkusta puolella litralla viinimarjamehua.

Nimpparikahvimaisema

Tilaa olisi ollut muillekin
































Alas lompsin helppokulkuista autotietä, vaikka se kierteli paljon nousua enemmän. Lämpöä oli tänään 30 astetta eli saman verran kuin suojakerrointa käyttämässäni aurinkorasvassa. Sen kanssa tulikin lotrattua urakalla.

Lämpöä taisi olla alppilehmillekin liikaa, kun hakeutuivat varjoon

















Läksyjen teon jälkeen suuntana oli jälleen keskusta ja tällä kertaa ravintola Fischerhäusl. Pitäähän sitä vajaan kolmen tunnin hikoilun jälkeen vähän tankatakin.


















Keskiviikoksi on luvassa ukkosta ja aion pitää välipäivän patikoinnista. Se olisi muutenkin tarpeen, koska jalat on niin kipeät etten uskalla edes venytellä ja joitain ostoksiakin pitää tehdä. Minään päivänä en ole ehtinyt keskustaan patikoinnin ja suihkun jälkeen niin, että kaupat olisivat vielä auki. Kiireistä tämä lomailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti