torstai 5. heinäkuuta 2012

Ulko-Hebrideistä edelleen

Isle of Harrisin golf-kenttä oli yksi kauneimmista golf-kentistä, missä olen ikinä ollut. Samuli kävi pelaamassa 9-reikäisellä kentällä kierroksen ja minä toimin caddiena. Maisemat olivat huippuluokkaa.



































Pankin täti luonnollisesti kiinnitti huomiota myös Isle of Harrisilla kiertäneeseen pankkiautoon, joka siis näytti olevan kuin kirjasto- tai kauppa-auto, mutta pankkiversio.

















Takaisin Isle of Lewisille, joka on Isle of Harrisia huomattavasti isompi saari. Ajelimme saaren päähän Butt of Lewisiin ja matkalla pysähdyimme joitain nähtävyyksiä ihailemaan.

Callanish Standing stones

Karitsa kiipelissä, Pitkäjärven VPK + palomestarin poika
vapauttivat jumittuneen lampaan























Don Carloway Broch, Isle of Lewis

















Blackhouse village

Blackhouse village



















Butt of Lewisissa on majakka upeilla korkeilla rantakallioilla. Se on Isle of Lewisin pohjoisin kärki ja siitä suoraan länteen ensimmäinen maapläntti on Kanada.



















Ranta Butt of Lewisin vieressä, Samuli aiheuttaa ruuhkaa


















Stornoway on Isle of Lewisin ainoa kaupunki eikä sekään ole väkimäärällä pilattu.Majapaikkamme ja satama ovat aivan keskustassa. Pitkä matka ei ollut myöskään kolmen ruokalajin illalliselle.

Illallispaikka




















Pubikierroksen oluet


















Pitkä päivä täynnä nähtävyyksiä on takana. Huomenna palaamme Skotlannin mantereelle, jos niin voi sanoa. Ulko-Hebrideille kannatti ehdottomasti tulla ja mielettömän upeita maisemia on nöhty koko rahan edestä.

2 kommenttia:

  1. Heippa Tiina,
    Onpa teillä karun kauniit maisemat. Kerrassaan hienot. Ne saavat ajatukset heti historiaan ritariaikaan. Hienoja kuvia! Ja autoilukin sujui hyvin? Arveluttaa tuo vasemmanpuoleinen liikenne. Meikäläiset viettävät viimeistä matkapäivää täällä Slovenian Kranjissa. Alpit jäivät ja Suomen kesä odottaa. Mukavaa loman jatkoa sinulle. Sulla vaellusmatka on vielä edessä! Kuullaan.

    -Jane ja K -

    VastaaPoista
  2. Samuli on onneksi ajanut useampaan otteeseen vasemmanpuoleisessa liikenteessä ja on toiminut kuskina koko reissun ajan muutamaa ravintolasta palaamista lukuunottamatta, joten mikäs siinä on kyydissä istuessa kun vain muistaa mennä vasemmanpuoleiselle paikalle...

    Teillä oli kyllä hieno kesäloma kuvista päätellen ja Mallnitz taisi olla nappivalinta. Toivottavasti kirkasta säätä on alpeilla tarjolla heinä-elokuussakin, ettei kaikki ollut jo nyt.

    VastaaPoista