torstai 5. heinäkuuta 2012

Upeat Ulko-Hebridit

Nyt on nähty niin upeita maisemia ettei tottakaan. Maanantaiaamuna starttasimme Fort Augustuksesta kohti Isle of Skyen Uigia, josta laivamme kohti Ulko-Hebridejä lähti. Matkalla pysähdyimme Eilean Donanin linnalla.


















Uig of Skye:

















Laivamatka Tarbertiin Isle of Harrisille kesti 1 h 40 min ja matkalla saimme tuntea skotlantilaisen merituulen vienon puhalluksen.

Anoppi, appiukko ja minä















Tarbert, Isle of Harris






















Tarbertista lähdimme ajelemaan kohti majapaikkaamme. Tuntui, että saarella asuu enemmän lampaita kuin ihmisiä.


















Asuimme Beul na Mara B&B:ssä ja paikkaa voi vain suositella kenelle tahansa, joka sattuu eksymään Ulko-Hebrideille. Huoneet olivat todella siistejä, talon emäntä ystävällinen, aamiaisella sai kaikkea mitä saattoi toivoa maisema talon terassilta oli jotain, mitä olisi voinut ihailla enemmänkin kuin kaksi päivää. Lasku- ja nousuveden katsominen riittää ajanvietteeksi vallan mainiosti.


Beul na Mara B&B

































Perusmaisema aamiaispöydästä


















Isle of Harrisilla oli huikeita maisemia. Länsirannikkolla hiekkarantoja kallioiden ja vuorten välissä ja itärannikolla kallioista, karua maisemaa, jonka rikkovat lochit.

Horgabost Beach

















































Kahvipaussi Skoon Art Cafessa.

















Isle of Harrisin kiertomatkalla pysähdyimme myös Rodelissa 1500-luvulla rakennetulla ja hylätyllä St Clements Churcilla.

















Ulko-Hebridien elämänmeno on melko rauhallista ja suurin ruuhka aiheutuikin lampaitten tienylityksestä. Ajoin elämäni ekaa kertaa vasemmanpuoleisessa liikenteessä, automaattivaihteisella autolla ja single track roadilla. Hyvin meni.

















Ei mitään kiirettä, keskellä tietä on hyvää aikaa


















Tänään lähdimme kahden yön jälkeen Isle of Harrisilta Isle of Lewisille. Matkan varrelle osui monta nähtävyyttä, joista osaan pysähdyimme.
 

Callanish Standing Stones



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti