perjantai 6. heinäkuuta 2012

Paluu hulinaan

Oli aika palata rauhallisilta Ulko-Hebrideiltä hulinan pariin, siirtyen asteittain isompiin kaupunkeihin. Stornoway on pieni kaupunki, mutta kaupunkimaisempi kuin viime päivien maisemat.

Town hall ja sen takana majapaikkamme Thorlee Guest House


















Aamun alkajaisiksi kävimme postitoimistossa postittamassa Isle of Harrisin majapaikan huoneen avaimen takaisin. Kysyimme mitä osoitteeseen pitää laittaa, kun muistamme vain majapaikan nimen ja paikkakunnan. Se kuulemma riittää.

















Laivan lähtöä odotellessa ehdimme nauttia Stornowayn aurinkoisesta säästä ja merellisistä maisemista.

















































Ulko-Hebrideillä on erityisen paljon gaelin kielen puhujia ja kaikki kyltit olivatkin molemmilla kielillä, gaeliksi ja englanniksi.














Laivamme oli toissapäivänä ollut rikki eikä liikennöinyt ollenkaan. Nyt se oli saatu korjattua, mutta oli myöhässä aikataulustaan.

















Niin jäi Stornoway ja Ulko-Hebridit taakse tältä erää. Vaikka saarille oli pitkä matka, oli se vaivan arvoinen.


















Alkumatkasta rannikkovartioston harjoitus tarjosi ajanvietettä. Laskivat helikopterista miehen kannelle ja pienen kierroksen jälkeen kävivät nostamassa äijän takaisin kopteriin.


















 Ullapooliin saavuimme myöhässä. Ajomatkalla Invernessiin oli tarjolla skottisäätä eli kaikkea sateesta auringonpaisteeseen. Invernessissä oli harmaata, mutta emme ehtineetkään muuta kuin käydä syömässä ja parilla pintillä huuhtomassa pölyt kurkusta.

Inverness


















Viikonloppu vietetään Glasgow'ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti