sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Sadetta ja ukkosta

Kyllä itävaltalaiset sääennusteet ovat pitäneet hyvin paikkansa tällä lomalla. Tänään piti olla sateessa taukoa puolenpäivän jälkeen ja niin olikin, ainoastaan se meni pieleen, että iltasade alkoi hieman ennustetta myöhemmin, mutta se annetaan anteeksi.

Aamulla ei ollut mikään kiire, kun ukkonen jyrisi ajoittain eikä patikoimaan siis päässyt. Tarjosin itselleni sunnuntain kunniaksi aamiaisen läheisessä leipomossa, jossa oli muuten koko ajan jonoa kun paikalliset hakivat tuoretta leipää perheelle aamupalaksi. Oma aamupala oli aika perusversio, mutta sopi kiireettömään aamuun ja samalla sain luettua Tiroler Tageszeitungista päivän polttavat paikallisuutiset. Kurssin opettaja kehotti lukemaan nimenomaan sanomalehtiä, koska niistä oppii ajankohtaista kieltä ja samalla pysyy kärryillä mistä puhutaan. Päivän lehden aiheita olivat mm. luonnonkatastrofien kannalta korkean riskin alueille rakentaminen ja joku vaalijuttu, mistä on jauhettu päiväkausia.

















Sääennuste lupaileman tauon tullessa päätin kipaista 500 metriä ylös kotiovelta Rauschbrunnenille, jotta ei ihan löhöilyksi mene koko loma. Lähtiessä kohde peittyi juuri pilven alle, mutta matkan aikana pilvet hälvenivät ravintolan kohdalta.




















Maanantaiksi on tällä hetkellä ennustettu koko päiväksi vesisadetta, mutta sitten sään pitäisi taas parantua.

2 kommenttia:

  1. Moikka Tiina!
    Lämpeni ne ilmat viimein täällä kotimaassakin ja ukkostahan siitä on seurannut. Mikä on tuo edellisen postauksen näköalakahvila Innsbruckissa?

    Harmi, ettei sadehousuja löydy. Olet varmaankin käynyt myös Sillparkissa ja Dez-ostoskeskuksissa. Siellä on myös jotain urheiluliikkeitä.

    Hyvännäköisiä sapuskoja sulla! Toivon mukaan sää kirkastuu ja pääset taas kunnolla mäkeen.
    t. Jane

    VastaaPoista
  2. Guten Abend!

    Näköalakahvila on nimeltään 360° ja se sijaitsee Rathaus Galerien yläkerrassa. Törmäsin sattumalta mainokseen hissin luona, mutta ei sinne kyllä kovin moni vahingossa eksy. Kaveri tulee torstaina Innsbruckiin ja hänet ajattelin viedä sinne.

    Huomenna pitäisi olla aurinkoa luvassa ja parin taukopäivän jälkeen hinku patikoimaan on melkoinen. Kovin pitkiä reissuja ei kyllä ehdi tehdä, kun vasta iltapäivästä pääsee liikkeelle ja saksan kirjat painavat repussa, mutta ihan mukavia pätkiä kuitenkin. Enkä ole kovin tottunut noihin hellekeleihin, teillä kun taas on niistä kokemusta yllin kyllin.

    Sillparkissa olen jo käynyt, Dez ei ole tuttu ollenkaan. Täytyy varmaan alkaa kyselemään myyjiltä kun ei omin avuin sadehousuja löydy. Toisaalta, ilman olen tähänkin asti pärjännyt kun olen jättänyt epävakaat säät väliin.

    VastaaPoista