perjantai 28. kesäkuuta 2013

Välipäivä laakson pohjalla

Tänään pidin välipäivän patikoinnista ja lähdin Längenfeldiin kotiseutumuseoon bussilla. Hyppäsin kirkon tienoilla bussista pois ja kävelin turisti-infoon kyselemään, että missäs se kotiseutumuseo oikeastaan onkaan.






















Museo löytyi kyllä Längenfeldistä, mutta Lehn-nimisestä osasta jonkun kilometrin päästä. Sain siis vähän tasamaakävelyä päiväohjelmaan, kun talsin pellon poikki.

















Pääsymaksun 5 € maksettuani pääsin ihailemaan vanhoja taloja. Mielenkiintoisin oli vuonna 1650 rakennettu asuinrakennus, jossa asuttiin vuoteen 1965 asti. Se oli esimerkki ötztalilaisen pienviljelijäperheen asuinoloista.

















 Keittiössä oli kätsästi pöytä yhdessä nurkassa ja tulisija toisessa. Melko pimeää siellä oli.

















Joitain satoja vuosia sitten ihmiset eivät ilmeisesti olleet 177-senttisiä, ihan vaan oviaukkojen korkeudesta päätellen.


















Muitakin rakennuksia oli kuten mylly, saha ja talli. Kannattaa piipahtaa jos sattuu kulmille, mutta sen verran pieni museo oli, että ei sinne kovin pitkän matkan takaa kannata lähteä.

Takaisin kävelin Aqua Domen, suuren kylpylän kautta. Pihalla seisoi FC Nürnbergin bussi, joukkue on täällä harjoitusleirillä ja pelaa huomenna Längenfeldin joukkuetta vastaan ystävyysottelun. Tarjolla olisi myös Bayern Münchenin ja FC Wacker Innsbruckin kakkosjoukkueiden kohtaaminen, mutta jätän väliin.

Söldenissä kävin muutamissa urheilukaupoissa. Yhdessä niistä myyjät joivat jo snapseja, mutta kai se kauppa oli vielä auki, etuovi ainakin oli. Shoppailua rajoittaa tilanpuute kassissa, tarvettahan olisi vaikka minkälaiselle varustukselle sauvoista ja repusta alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti