sunnuntai 7. elokuuta 2011

Sadepäivä Naudersissa

Tänään olikin reissun ensimmäinen sellainen päivä, jolloin sade ihan tosissaan haittasi harrastusta. Aamulla pilvet olivat sen verran ylhäällä, vaikkakin mustia, että ajattelin kävellä lähimmälle taukopaikalle ja miettiä siellä päivän ohjelmaa uudelleen. Menomatkalla sataa ripotteli lähes jatkuvasti, mutta vähän ja maisemiakin pystyi ihailemaan.














Olin niin ajoissa liikkeellä, ettei ensimmäinen taukopaikka ollut auki, joten kävelin ylemmäs Labaunalmille. Kahvitauon aikana pilvet olivat laskeneet alemmas ja näkyvyys heikentynyt, joten päätin palata takaisin kylään. Labaunalm pilviverhossa:














Vähän ennen kylää vettä alkoi tulla reilusti ja kastuinkin yläkroppaa lukuunottamatta litimäräksi. Salomonin housut toimivat selvästikin sadekuuroissa mahtavasti, kun ne hylkivät vettä ja pysyvät kuivan tuntuisina, mutta sitten kun ne kastuvat niin ovat todella litimärät eivätkä kuivu kovin nopeasti edes sisällä. Kengätkin kastuivat litimäriksi, kun sade muutti kaikki kadut pieniksi puroiksi.

Sadetta on jatkunut koko illan vaihtelevalla voimakkuudella. Parvekkeelta näkyi hetki sitten enää puolikas maisema:


Vesisadetta on valitettavasti luvassa maanantaiksikin, joten täytynee suunnitella sadepäivään sopivaa ohjelmaa.

2 kommenttia:

  1. Moi Tiina,
    Sadeilman ongelmat ovatkin mielenkiintoisia. Milloin sataa tarpeeksi, jotta vetää sadevaatteet päällensä? Koska nerokkaasta goretexistä huolimatta ne hiostavat. Kenkien kalvo-ominaisuudesta ei ole hyötyä, jos vesi valuu sääriä tai märkiä lahkeita pitkin kengän sisään. Ongelmana on näin kesäturistina, että missä saa vaatteensa kuivaksi. Käsittääkseni talviaikaan hotelleissa lämmitetään esim. monojen kuivaushuoneita. Kesällä ei missään majoituksessa ole edes lämmöt päällä, jos haluaisi kylpyhuoneen patteria pitää lämpimänä. Se tuntuu kyllä vähän epikseltä näin kostean kesän vaeltajana.

    Nyrkkipyykin eksperttinä voin todeta, että aurinkoisella iltapäiväparvekkeella t-paita kuivuu alle tunnissa. Huonoissa oloissa samaa tulosta voi odottaa vuorokaudessa.

    t. J

    VastaaPoista
  2. Sadekeli on kyllä haastava. Sadevarusteet hiostavat, mutta ilmankaan ei oikein voi olla jos tarpeeksi sataa. Sitten on päiviä kuten tänään, jolloin satoi ja paistoi sekä vuorotellen että samanaikaisesti.

    Jätin kengät viime yöksi monojen kuivaustelineeseen, mutta eihän se ollut päällä. Kengät olivat vielä aamullakin nihkeät. Vaatteetkin kuivuvat hitaasti sateessa, kun tuota aurinkoista iltapäiväparveketta ei eilen ollut tarjolla.

    Bloggerin ongelmat muuten jatkuvat, kun kirjoitan kommentointi-sivulla niin blogiarkisto yms. ovat nätisti oikeassa reunassa. Varsinaisella pääsivulla ne taas ovat alhaalla. Asetuksissa näkyvät oikealla, mutta esikatselussa alhaalla. Keinot ovat loppu.

    VastaaPoista